Facing the Photographers

Facing the Photographers symboliseert de vrijheid om weer van tentoonstellingen te genieten.

Na de Covid-19 lockdown voelde ik me vrij om mijn camera te pakken en naar buiten te gaan om de exposanten van de vorige editie in mei 2022, te fotograferen.

Ik vind het belangrijk om de gezichten van de fotografen achter hun werk te laten zien. Zonder hen waren er alleen maar lege containers.
Wie zijn de fotografen? Waar komen ze vandaan? Wat willen ze vertellen? Wat is hun verhaal? Ik ben altijd nieuwsgierig waarom mensen doen wat ze doen.

Fotografen laten zichzelf meestal niet zien, maar hun werk. Ik laat hun gezichten zien. Ik laat ze zich niet meer verstoppen. Net zoals ik mijn portretten niet meer verberg. Ik wil ze laten zien. Daarom is deze tentoonstelling de perfecte gelegenheid. In mijn eigen stad, Rotterdam.

Zwart-wit fotografie is mijn stijl. Het is tijdloos en krachtig, maar toch kwetsbaar. Door kleur te verwijderen, kom je tot de essentie van het gezicht; de blik in de ogen, de gezichtsuitdrukkingen en de textuur. Ik steek veel liefde en energie in het maken en bewerken van mijn portretten.

Laten we de fotografen onder ogen zien.